“Pas ik wel tussen al die fitte mensen in de sportschool?!”

Heb jij wel eens dat gevoel of die gedachten? Pas ik wel tussen al die fitte mensen in de sportschool? Straks kijken ze allemaal naar mijn lichaam of hoe ik een oefening uitvoer…Voelde jij je al niet helemaal op je gemak in jouw lichaam, kwam die pandemie ook nog eens om de hoek kijken. Nu is de drempel nog hoger om (terug) naar de sportschool te gaan!

Stop, ho, wacht even

REM die gedachten eens… En lees het volgende:

Wist je dat de meeste mensen die dagelijks of wekelijks in de sportschool te vinden zijn, ook een flinke drempel over zijn gestapt toen ze eindelijk de moed gevonden hadden om te beginnen? Dat ook zij het sterke motief hebben dat ze werken aan een fitter lijf, of dat ze dat fitte lijf daardoor zelfs al hebben?

Dit sterke motief kan voor iedereen weer anders zijn. Neem nou bijvoorbeeld een gezondheidsmotief. Fysiek of mentaal voelen sporters de drijfveren om keer op keer die gym binnen te stappen. Met drempels zo hoog. Maar toch, keer op keer, werden deze drempels lager. 

Onze community

En weet je wat het fijne is? Zodra jij die drempel zelf overstapt, kom je erachter dat onze gym juist een vrije en oordeelloze omgeving is. Probeer jij jezelf ook eens open te stellen voor deze (voor jou) nieuwe omgeving. Stap je regelmatig die drempel over, dan krijg je wellicht zelfs een ‘community’-gevoel. Laat dat nou net een psychologische basisbehoefte zijn van de mens!

Ik besef na afgelopen jaar maar al te goed wat zo’n community voor mij betekent. Het zorgt ervoor dat ik mij niet alleen voel wanneer ik een keer minder lekker in mijn vel zit. Onze community haalt mij uit die negatieve spiraal. En het is een plek waar ik juist mag uitblinken, wanneer ik na een tijdje weer het gevoel heb dat ik top-fit ben! Zo fijn, dat er een plek bestaat waar je dit met anderen kunt delen. Zonder dat je uit hoeft te leggen hoe je je voelt, want anderen snappen dat.

Jouw motivatie

Hopelijk kun jij na het lezen van dit berichtje de motivatie vinden om de stap te wagen. Mail, bel of kom even bij ons langs aan de balie. Stap die drempel over! Wij leiden jou rond in de GYM en vertellen je de mogelijkheden. Ook bieden wij begeleiding, zoals een fitnessbegeleiding, voedingsbasisgesprek of doen we gewoon gezellig een kopje koffie met jou. 

Wedden dat jij je na een tijdje op je plek gaat voelen tussen al die fitte mensen?

Liefs Isabelle