Verandering doet pijn

‘Survival of the fittest’ wordt vaak foutief vertaald als ‘het recht van de sterkste’. Maar wat Darwin écht bedoelde was: wie zich weet aan te passen, heeft de grootste kans op overleven. Aanpassen betekent veranderen. En verandering doet pijn.

We gaan je heel erg veel informatie geven. Om het je een beetje makkelijker te maken hebben we er hoofdstukjes van gemaakt- en dit zijn ze.

 1. Bodypump
 2. Het rooster verandert
 3. En dit doen we vanaf…

1. Bodypump

Vanaf september zal Marloes (weer) bodypump gaan geven. Dat is bewonderenswaardig, want dan moet ze weer choreografie gaan leren.

Picture this: staat ze voor de TV met een DVD te oefenen. Ik zou het wel willen zien.

Deze verandering in lessen doet ook haar hersens pijn.

Hieronder zie je de nieuwste release van bodypump: nummer 102 alweer. Je krijgt een aardig beeld van wat jou (en Marloes) te wachten staat.

Waarom zou jij mee willen doen aan deze les? We geven een paar redenen. Na lezen hiervan snap je niet dat je deze les niet eerder geëist hebt.

 1. Bodypump zorgt voor meer strakke en atletische spiermassa door spierkracht en -uithoudingsvermogen te verbeteren.
  Dit is Marloes’ manier van zeggen dat je er een beachbod van krijgt.
 2. Bodypump verbrandt calorieën: tussen de 400 en 1000 calorieën per uur.
  Dit is Marloes’ manier van zeggen dat je naderhand zonder al te veel schuldgevoel een ijsje mag eten.
 3. Bodypump zal je houding verbeteren en je corekracht en -stabiliteit vergroten.
  Dit is Marloes’ manier van zeggen dat die beachbod leuk is, maar dat je er ook een beetje lekker bij moet kunnen staan. Rechtop in de wind, en zo.

Ik doe de les zelf eenmaal per week, en ik kan je vertellen- het doet pijn. En erger nog, net als je de choreografie zelf een beetje doorhebt verandert-ie weer. Maar al die verandering zorgt elke keer voor verbetering. Het is een complete workout waarin al je spiergroepen aan bod komen. Ook de spiergroepen waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Je kunt driemaal paar week terecht voor deze les:

 • Maandagavond 20:15 uur: Marloes
 • Woensdagavond 18:30 uur: Marloes
 • Zaterdagochtend 10:00 uur: Jenny

2. Het rooster verandert

Door deze nieuwe les gaan we een beetje schuiven in het rooster. Da’s een verandering die eventjes pijn doet, maar die heel tijdelijk is. Het is als met de NS: het spoorboekje wordt elk jaar beter.

Dit is dus het allerslechtste argument dat iemand kan bedenken om een roosterwijziging aan te prijzen.

Piloxing verdwijnt op maandag. Piloxing-fans kunnen misschien nog wel beter aan hun trekken komen bij bodypump, dus geef het zeker een kans! Niet één keertje, maar een maand. Dan zul je merken dat de les je -na enige pijn- mooie resultaten oplevert.

Marloes blijkt een gewone sterveling. Tot jouw, mijn en haar eigen verbazing blijkt ze ook ouder te worden. En niet meer alles aan te kunnen- drie lessen op een avond is te veel.


De woensdag gaat er een beetje anders uitzien.

 • 18:30 Bodypump
 • 19:30 Pilates
 • 20:30 Yoga

Het zaterdagochtendcircuitje (staat niet op het rooster, maar is inmiddels een vaste happening) gaat naar 9:00. Vervolgens geeft Jenny bodypump om 10:00.

3. En dit doen we vanaf…

4 september. Tot die tijd vind je het normale rooster hier op de site.