Personal training

MIJN PIETIE, PERSONAL TRAINERT, PT OFTEWEL MIJN PERSONAL TRAINER!

Geïnspireerd door een artikel in de Linda! Een hilarisch geschreven stuk over hoe iemand die sporten haat, zoals diegene zelf beschrijft:

Zodra ik mijn spieren voel of buiten adem raak, roept mijn lichaam: Ho stop, hier gaat iets he-le-maal niet goed

(ik lig in een deuk als ik dat soort citaten lees)

I cant hear you, poolIk herken dit soort uitspraken. Ik hoor ze dagelijks als ik personal training geef, zowel in de sportstudio als aan huis. Het is prachtig en elke keer weer een uitdaging om mensen hun doelen te laten behalen, zonder dat ze daar elke sessie weer tegen opzien. Sterker nog: ik doe mijn uiterste best hun de ándere kant van bewegen te laten ervaren.

Zal ik nog een paar uitspraken opnoemen die mij wekelijks ter ore komen?

Mijn lijf is hier niet voor gemaakt

Mijn antwoord is dan meestal “Wel voor op de bank zitten, chips eten en cola drinken?!”


Ik kan niet meer!!!

“Oké, dan doen we er nog acht!”


Bij binnenkomst:

Nou ik ben er hoor…

“Mooi. Ik heb er ook zin in :-)”


Ooit eens bij een intakegesprek:

Drie kwartier per sessie is echt wel lang genoeg hoor

“Een uur is zo voorbij. Wanneer zullen we starten!?”


Met andere woorden: een PT is er niet voor om mee te gaan in al jou excuses. De PT is ervoor om je bij de hand te nemen en je op een juiste en veilige manier te laten sporten.

Rain runDe afspraak met de personal trainer stáát. Ook als het regent, of als je moe bent. Als je gewoon geen zin hebt. De personal trainer is jouw hoogstpersoonlijke stok achter de deur die je onvermoeibaar herinnert aan je doelen. Vriendelijk en begripvol. Maar onvermurwbaar.

Dat kan toch ook in een groepsles? Jazeker kan dat. Heb jij genoeg discipline om twee keer per week een groepsles te bezoeken én in deze les ook echt alles te geven? Zeker dat je dan fitter, energieker en sterker wordt!

Wat zijn dan nog meer de voordelen van een Personal Trainer?

  • 1 op 1. We werken heel specifiek aan alleen jouw doel!
  • Unieke mate van aandacht, focus en betrokkenheid
  • De trainingen zijn per definitie vertrouwelijk van aard
  • Op tijdstippen die jou het beste uitkomen trainen

Er ontstaat een band door zo intensief met elkaar aan de slag te gaan. Er word gesport (en goed ook!), maar er is ook tijd om met elkaar te praten. En dat is wat mij als personal trainer zo aanspreekt: die vertrouwensband die je met elkaar opbouwt. Als personal trainer moet je vooral goed kunnen luisteren. Het geestelijke vlak wordt soms gelijk een beetje meegetraind! Vandaar dat ik onze trainingen dan ook vertrouwelijk van aard noem.

Wat ik zelf een belangrijke vind is de humor in de sessies. Er moet gelachen kunnen worden, om jezelf om de training of over de trainer. Het leven is al serieus genoeg! Kortom, ik word je nieuwe BFF… ik zie een smiley.

De doelen waar we onder andere aan kunnen werken zijn:

  • Conditie verbeteren
  • Gewicht verminderen
  • Kracht opbouwen
  • Rugklachten verminderen
  • Ademhaling
  • Zwangerschapsoefeningen

Hier in Stolwijk is het fenomeen Personal training nog niet echt toegeslagen. Ik denk omdat mensen hier toch meer zijn van “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg”…

Training HardDaarom schreef ik deze blog. Daarmee hoop ik je een klein beetje meer inzicht te geven in wat personal training inhoudt. Een PIETIE is niet alleen voor acteurs en mensen die op televisie komen. Een personal trainert is voor iedereen die wil werken aan gezondheid en lijf. Een PT is voor iedereen die effectief met de beschikbare tijd om wil gaan.

Als je deze blog liket en deelt maak je kans op een gratis personal training! Ik zal de winnaar voor 4 december bekend maken (of als je liever anoniem blijft, doen we dat natuurlijk).


Wensen zijn voorgevoelens van wat je in staat bent daadwerkelijk te realiseren.

Goethe