Passie voor je vak!

Net terug van een heerlijk weekje vakantie in de zon, een week lang niets hoeven, en alles mogen! Dat is genieten…

Van te voren zei ik: “Ooh, ik ben er echt aan toe!” Maar ik ben reëel- als ik geen vakantie in het vooruitzicht had gehad, was ik er ook niet aan toe geweest. En dan had ik gewoon heerlijk verder gewerkt zonder er aan toe te zijn 🙂 Dat zit naar mijn idee tussen je oren.

Maar goed, het neemt niet weg dat een weekje er tussenuit zorgt voor een heldere geest en nieuwe ideeën. Ik krijg altijd inspiratie van een andere omgeving en weer nieuwe zin om aan de slag te gaan.

Belangrijke schakels

ID-100206253Mijn lichaam is elke vrijdag aan vakantie toe, dus een hele week geen sport (en ja, dan doe ik ook echt niets!) is wel een verademing. Herstel en rust zijn belangrijke schakels voor je welzijn. Daar heb ik eerder al eens een blog over geschreven.

Maar wat een geluk dat mijn werk mijn passie is, dat ik van elke les geniet en dat ik de energie die ik erin stop ook dagelijks terugkrijg. Voor mij is het geen straf om aan het werk te gaan. Na een week vrij heb ik er juist zin in.

Ik weet dat er genoeg mensen zijn die zichzelf naar hun werk moeten slepen. Dat de dagen voor hen eeuwen lijken te duren. En dat dit hun zoveel stress en negatieve gevoelens oplevert, dat de vrije dagen hierdoor eigenlijk verpest en overschaduwd worden. ZONDE!!!

Geen werk…

ID-10096523En dan zijn er nog zoveel mensen die zonder werk zijn, bewust of onbewust! Verschrikkelijk lijkt me dat. Ik hou van werken, dat heb ik altijd al gedaan. Voor mij geeft het zin aan mijn leven. Als je gewerkt hebt is het thuiskomen vele malen leuker. Dan is het vrij zijn veel lekkerder, en kijk ik meer uit naar de momenten dat er even niets hoeft! Maar ieder zijn ding…

Ik ben blij dat ik een constante drijfveer heb om er tegenaan te gaan. Ik doe ’t niet alleen voor de centen, maar ook om beter te worden in mijn vak. Ik heb passie voor mijn vak. Ik krijg energie als een les is gegaan zoals ik het graag voor ogen heb. Een les is voor mij een goeie les als:

 • De inhoud klopt, dus ik kén de les
 • De muziek past bij wat ik wil overbrengen
 • De deelnemers gefocust en bereid zijn te werken (sporten)
 • De sfeer goed is (iedereen is op zijn gemak en voelt zich prettig)
 • Het doel van de les duidelijk is, en dit nagestreefd wordt
 • Dat overkomt wat ik wil overbrengen

Als je passie voor je vak hebt gaan veel werkzaamheden vanzelf. Het kost je dan ook geen energie. Dit zou ik iedereen aanraden en gunnen!

ID-100313781Ik heb verschillende banen gehad. De ene baan was leuker dan de andere, maar nooit heb ik de kantjes eraf gelopen. Ik heb mijn werk altijd naar beste kunnen gedaan. Als ik voelde dat iets niet (meer) mijn baan was, dan zei ik zonder pardon die baan op. Zelfs zonder een andere baan te hebben! Ik vertrouwde er op dat ik – voor mijn opzegtermijn erop zat – wel een ander baan had, en dit is ook zo gebleken.

Nog nooit een dag zonder werk geweest. Misschien met wat geluk. Maar ik denk ook: waar een wil is, is een weg!

 1. Videotheek
 2. Bloemenwinkel
 3. Leesmappencentrale
 4. Gevangeniswezen
 5. Sportschool
 6. JustMove

Mijn passie is het overbrengen van de lesstof, de deelnemers op een laagdrempelige manier laten bewegen. De funfactor speelt hier een grote rol bij, en eenieder op zijn of haar niveau laten bewegen!

SUCCES IN JE WERK BEGINT MET HOUDEN VAN JE WERK.