LHOR2: wat vooraf ging

Waarover anders kan het deze week gaan dan over de Local Heroes Obstacle Run?

Mocht je het niet meegekregen hebben: deze week is de inschrijving voor de tweede Local Heroes Obstacle Run geopend.

Waar we vorig jaar nog zo ons best moesten doen om deelnemers te krijgen – 274 deelnemers trotseerden de obstakels – was het deze keer een run op zichzelf! Binnen tweeëneenhalve dag 500 inschrijvingen is veel, heel erg veel. Uitverkocht! Niet te bevatten. Euforisch, blij en verrast. Dat was ik, dat waren we allemaal.

LHOR (Local Heroes Obstacle Run) is eigenlijk alles waar mijn blogs over gaan.

D71_8257Deze blog gaat over hoe deze run ontstaan is, en wie de mensen er achter zijn.

Ik – Marloes van den Heuvel bedacht vorig jaar, na 10 jaar voor een grote sportschool gewerkt te hebben, uit mijn comfortzone te stappen en JustMove op te richten. Ik wilde een sportstudio waar ik mensen kan enthousiasmeren voor sport en beweging. Waar ik het groepsgevoel in de les kan laten ontstaan. En waarvandaan mensen met een trots gevoel over hun sportprestaties naar huis gaan. Hiervan krijg ik energie, en het voelt als iets goeds doen voor de samenleving.

JustMove kon wel wat naamsbekendheid gebruiken. Ik had besloten dat er een evenement zou komen, waar al deze bovenstaande kenmerken in terug zouden komen. Ik ben gek op de polder en obstacle runs waren erg in opkomst- dit moest het worden.

Logo_InActieVoor_KWFKankerbestrijding(black)_StaandSport en gezondheid

Sport en gezondheid ligt erg dicht naast elkaar. In mijn beroep kom ik ook helaas veel mensen tegen die vechten tegen allerlei ziektes en beperkingen. Op dat moment was er veel kanker om mij heen. Dit raakt, dit vreet. Ik ben geen denker een doener, en daar was het doel geboren: zoveel mogelijk geld op halen voor het KWF.

D7C_6283Alleen ben je nergens en samen maakt je sterk. Ik had iemand nodig met daadkracht, organisatietalent en lef! Coen Wouda (voorzitter VV Stolwijk) moest het worden. Coen wilde wat bedenktijd. Niet zo gek- zijn leven is al hectisch genoeg, ook zonder LHOR. Lees: drukke baan bij een groot bedrijf, voorzitter voetbal, bestuursfunctie bij een jachtvereniging, een vrouw en 3 kinderen, vriendenclub. Maar drukke mensen kunnen altijd nog wel iets erbij doen. Gelukkig stapte hij in! Coen denkt groot(s), ik denk iets kleiner. En dat zorgt voor balans!

En daar gingen we op zoek naar sponsoren, vrijwilligers, locatie, enz… Wat is er dan nodig?  Een grote gunfactor. Die was er, en die is er nog steeds. Dat voel je.

26 juni 2014, de dag van LHOR1… Met veel promotie hadden we 274 deelnemers. Een mooi aantal!

D7C_6309D71_8325Het was mooi weer, er was veel publiek en alles viel op z’n plek. HET WAS EEN DAG MET EEN GOUDEN RANDJE, één van de mooiste van mijn leven! Er was lol, er was stilstaan bij kanker, sport, verbroedering, saamhorigheid. Voor de organisatie was al dit moois er al een dag of vier in de opbouw naar de dag zelf.

€7046,30 hebben we met elkaar opgehaald voor KWF. Wat een geweldig groot bedrag.

LHOR2 13 Juni 2015

We zijn nu een stichting (en wij noemen het ook wel het gesticht): Stichting Local Heroes Obstacle Run. Hiermee kunnen we transparantie waarborgen, verantwoordelijkheden dragen, helderheid en duidelijkheid tentoonspreiden.

Coen en ik hebben hulp ingeschakeld. Zuslief Carola kunnen wij goed gebruiken! Dus nu zijn we met z’n drieën.

D7C_6184Maar waarom ik deze blog begon is om aan te geven, dat wij dan misschien het gezicht zijn van LHOR, maar dat LHOR er niet kan zijn zonder ál die anderen die helpen, meedenken, meewerken en steunen. En deze mensen doen net als wij dit ook geheel vrijwillig.

Ik wil een aantal voorbeelden noemen (en weet ook dat dit altijd gevaarlijk kan zijn. Ik wil niemand vergeten, en ik wil niemand voor het hoofd stoten!)

Denk aan de websitebeheerder Wouter. Door jou liep de inschrijving ook nu weer soepel en gesmeerd. Dank! En door Wouter hebben we die prachtige foto’s van LHOR1 en straks hopelijk ook van LHOR2.

Dank Annemarie! De poster en flyer zien er weer prachtig uit! We mailen wat heen en weer en hopla, daar is precies wat we bedoelen.

Mels en Ina, op jullie terrein kan alles en is alles mogelijk. Dat is zó bijzonder. Dank, dank!

Zoals vorig jaar wil ik ook vele malen dank uitspreken aan alle sponsoren, vrijwilligers, landeigenaren, hulpverleners, obstakelbouwers. En nog velen meer. Iedereen ONTZETTEND BEDANKT!

Ideeën

Ik heb nog wel eens ideeën. Sommige zijn belachelijk, sommige zijn best oké- denk aan LHOR 🙂 Dan is het zo fijn dat er steun is van je achterban, om door te zetten en je idealen na te streven.

D71_8268   D71_8331

Dank lief kind van mij, vriendjelief, zus en gezin, moeder, Jacky, Conny, familie! Ik heb je allemaal ook weer heel hard nodig en ik weet dat jullie er allemaal weer zullen zijn!

Ik ga, samen met jullie, met veel energie en goeie zin op weg naar LHOR2… Zonder daadkracht kom je nergens.

GO!

IMG-20150318-WA0003