Core Stability: jouw Powerhouse

Het Powerhouse is de basis voor elke sport. Dat is best een stevige bewering die die ik dagelijks in mijn werk bevestigd zie.

Wil je beter worden in je slag bij golf, of snellere bewegingen maken bij je wekelijkse potje sqaush? Een harder schot bij voetbal, of een betere tijd bij hardlopen? Dan is er veel winst te halen door aan corestability training te doen.
ID-100203599-2

Corestability, powerhouse of rompstabiliteit

Core = romp

Onder Core worden vooral je buik, rug en bekken verstaan. Dit gebied is heel erg belangrijk voor het bewegen en het verplaatsen. En dat gaat het beste met stabiliteit.

Stability = stabiliteit

De romp zal stabiliteit moeten hebben voor het bewegen van de ledematen. Is dit niet het geval, dan zul je jouw alledaagse activiteiten, maar ook sportactiviteiten minder goed kunnen uitvoeren. Het kost dan meer energie om hetzelfde resultaat te bereiken.
Alle bewegingen vinden plaats vanuit de romp. Er zal meer kans zijn op blessures als je geen stabiliteit in de romp hebt.

ID-10092780Veel vrouwen hebben de weg naar core stability training al gevonden door lessen in pilates en yoga te volgen. Ook ik geef tijdens deze lessen veel aandacht aan corestability training.

De mannen zijn in het algemeen nog altijd wat huiverig voor deze lessen. Hoe komt dat toch? Is het de naam van deze lessen? PILATES en YOGA klinkt natuurlijk ook niet echt als iets wat je trots op een verjaardag vertelt. “Kijk, dát ga ik in 2015 als nieuwe sport oppakken!”
Maar wat nu als het CS heet, of Powerhousetraining? Zullen mannen dan wel de weg naar deze lessen vinden?

Aandacht voor corestability training

Bij JustMove heb ik veel aandacht voor corestability training. De lessen en trainingen die hier om draaien zijn:

  • Pilates
  • Pro pilates
  • Piloxing
  • Personal training
  • Bootcamp
  • JustMove

Maar wie weet is er wel animo voor een lesje CS of Powerhousetraining en moet die ook gewoon op het rooster van JustMove komen. Wat denk je, zou jouw partner daarvoor van de bank komen?