Je moet niets. Je mág!

Iedereen is bezig met afvallen, gezonder leven en meer gaan bewegen in januari. Heel mooi natuurlijk! Maar ik denk dat het beter zou zijn als je dit het hele jaar prioriteit zou geven. Maar hoe doe je dat? Niet door moeten, maar door mógen. Daar geloof ik in.

ID-100159594Ik denk dat je jouw gezonde leven beter kunt volhouden als het niet moet, maar als je van jezelf mag.

  • Je mag gezond eten
  • Je mag voldoende bewegen
  • Je mag minder alcohol drinken
  • Je mag op tijd rust nemen

In deze maatschappij moeten wij van alles. Van anderen, maar voornamelijk van onszelf. We leggen de lat hoog en zijn vervolgens teleurgesteld in onszelf als we dat niet bereiken. Ik denk dat er twee manieren zijn om de drempel te verlagen:

  1. Als je jezelf realistische doelen stelt
  2. Als je van jezelf die doelen mág halen

Met andere woorden: als je iets moet, is de drempel vele malen hoger. Je hebt een keuze. Deze keuze heeft een consequentie. En als je die accepteert kun je jouw gezondere levensstijl beter vasthouden.

Wil je daar eens over nadenken? En misschien kan ik je er bij helpen?