De nieuwe excuses

Herkenbaar?

Bij een nieuw tijdperk horen ook nieuwe excuses. Maar wij, de coaches van Just Move, zijn onszelf niet als we deze excuses niet doorbreken voor jullie. Dat doen we dus maar al te graag!

In welke ‘nieuwe excuses’ kun jij je vinden?

  1. Je wacht nog ‘even’ met sporten, totdat de sportscholen weer open mogen. Dan kun je weer lekker in het oude sport-ritme vallen.
  2. Je hoopt dat het leven snel weer normaal is, zodat we weer lekker met elkaar kunnen sporten.
  3. Het is echt moeilijk om uit die comfortzone te komen. De bank is jouw comfortzone geworden.

Die gaan we even tackelen

Zal ik deze nieuwe excuses meteen even voor je tackelen? Komen ze!

  1. Heb je door dat je inmiddels al een jaar wacht? Wake up! Dit is het nieuwe en voorlopige ritme. Stel het bewegen en gezonder eten niet langer uit. Doe vandaag en morgen nog mee met een zoom-les, ook al is dit eigenlijk niet te vergelijken met een echte les. Hou voor jezelf een voedingsdagboek of voedingstracker-app bij.
  2. Ja, daar kun je lang op hopen. Ga je ondertussen mee in de ontwikkelingen van deze tijd? We kunnen niet ontkennen dat er in de toekomst ook veranderingen komen en blijven. Doe je met ons mee en maak je er vanaf nu iets positiefs van? 
  3. Klopt, maar doe je ook een póging om een stap buiten die comfortzone te zetten? Wij bieden jou die stap daarbuiten. Stel je er voor open en grijp die kans dan ook! Kom van die comfortabele bank af en doe met ons mee! 

Zijn bovenstaande gedachten niet gewoon het ‘nieuwe normaal’ onder de excuses?

Wees bewust van jouw excuses. Ik heb ze ook

Belangrijk is dat je je bewust wordt van die excuses, of eigenlijk ‘gedachten’. Het erkennen van die gedachten is de eerste stap om beweging te krijgen in jouw gedrag. Wanneer er zo’n gedachte voorkomt in je hoofd, denk er dan nog eens over na en zorg dat je die gedachte meteen tackelt. Zet het om in een positieve handeling. Ik weet zeker dat jij weet welke handeling het beste werkt voor jou.

Een nieuw excuus (gedachtegang) van mij, is bijvoorbeeld: 

“Ik ben echt minder fit en mijn lichaam is veranderd. Dit komt door de lockdown.”

Wat is de werkelijke situatie? Doordat ik gestopt ben met het geven van BodyPumplessen in tijden van lockdown merk ik dat mijn lichaamssamenstelling en fitheid enorm veranderd zijn. 

De werkelijke situatie is dus: nee. Ik ben niet minder fit door de lockdown. Kijk, ik weet dat de lockdown invloed heeft op bepaalde mogelijkheden. Mogelijkheden die onderdeel zijn van mijn normale wekelijkse ritme. Maar ik ben degene die mijn wekelijkse ritme in kan vullen.

Als ik dus weer ga BodyPumpen, zouden mijn fitheid en lichaamssamenstelling weer veranderen. Hoewel ik momenteel helaas geen BodyPump kan doen op de manier zoals vóór de lockdown, kan ik wel zelf een stang met gewichten regelen en twee keer per week een uurtje plannen in mijn agenda om dit vervolgens consequent uit te voeren. Dit wordt dus onderdeel van mijn nieuwe/voorlopige wekelijkse ritme.

Inmiddels heb ik de gedachte dus getackeld. Door de twee BodyPump-momenten daadwerkelijk te plannen in mijn agenda, heb ik de gedachte ook omgezet in een positieve handeling. En wat een topgevoel kreeg ik, tijdens en nadat ik weer BodyPump deed!

De spierpijn was overigens ook een topgevoel 😉

Heb jij een ‘nieuw excuus’ en wil je deze delen? Heb je het excuus al getackeld?! Laat het weten in de reacties onder de Facebook- of Instagrampost en inspireer daarmee anderen!

Succes met tackelen!

Ik hoor graag van je.

Isabelle