Op zoek!

Op zoek naar inspiratie, naar ideeën, naar uitdagingen!

Bij mij zorgt een vakantie bijna altijd voor inspiratie. Deze keer helaas niet. Er zit wat te broeden, er zijn wat hersenspinsels, er zijn gedachten. Dan heb ik het over gekrioel op zakelijk gebied- ik ben tenslotte nu alweer bijna twee jaar ondernemer. Maar het komt er nog niet uit, ik zit een soort ‘vast’…

Als ik om heen kijk naar winkeliers of bedrijven heb ik daar altijd wel iets over te zeggen. Iets waarvan ik dan denk: “Dát ze zouden kunnen doen om hun klantenkring te vergroten of zich te onderscheiden!” Ik weet zeker, dat jullie dat ook doen 😉

Maar ja, da’s makkelijk. Je weet immers niets van de achtergrond waar de keuzes of bedrijfsvoeringen mee te maken hebben. Ik kijk alleen maar naar wat leuk zou zijn of wat ik daarin in mis, zonder verder de ins-en-outs van kosten, vergunningen en andere ellende te weten.

Ik zit vast- maar maak je geen zorgen

Dat is ook de reden dat ik vast zit. Geen zorgen, geen paniek, het gaat prima met JustMove! Ik ben alleen op zoek naar meer en nieuwe uitdagingen.

Zoals de meeste ondernemers loop ik vaak vast op het feit dat het idee wel heel leuk is, maar dat het geen geld oplevert. En dat is nou net een afspraak die ik met mezelf twee jaar geleden gemaakt heb:

Ik ga het alleen nog maar ondernemen, als het daadwerkelijk ook financieel iets oplevert.

Ik vind namelijk heel veel leuk, maar ook bij mij moeten de rekeningen betaald worden.

Gelukkig rekent Peter (mijn lief) me altijd razendsnel voor wat een plan me gaat kosten en wat het verdienmodel daar voor moet zijn. Daardoor kan ik dus nu al heel snel veel ideeën en plannen naast me neerleggen, want de regel dat het geld moet opleveren staat op nummer 1 boven wat ik dan allemaal heel leuk vind 😉 Hoe jammer en spijtig dat dan ook is.

Een hersenspinsel

Zal ik een hersenspinsel met jullie delen?!

Wat mij namelijk echt heel hip en leuk lijkt, is een verzamelgebouw met verschillende ondernemers die allemaal bezig zijn met lifestyle, gezondheid, socializen en bewegen. Allemaal hebben deze een link met elkaar. Ze hebben dezelfde uitstraling, maar ieder werkt op zijn eigen manier. En hier kunnen dus ook gezamenlijke activiteiten uitkomen.

Het verzamelgebouw

Dus een sportstudio voor groepslessen en personal training, een crossfit-box om ook de mannelijke sporter meer uitdaging te geven (en omdat ik het zelf heel leuk vind). Een massageruimte voor sport en ontspanning, een ontmoetingsruimte om op vrijdagmiddag en op zondag een borrel (of groene thee) te drinken.

ID-100279803Waar je gewoon je kinderen of je vader en moeder mee naar toe kunt nemen, omdat het daar voor iedereen gezellig is, met live-optredens van muzikanten uit de omgeving. Waar je de ruimte vindt om aan je geestelijk ontwikkeling te werken door met een coach te praten.

Waar je iemand vindt die zich bezighoudt met adviezen over gezonde voeding. Waar een woonwinkel met lunchroom in is gevestigd, en een geweldige sport- en vrijetijdskledingwinkel, zodat we niet meer naar de grote stad hoeven om dit op te zoeken.

Nou wat denken jullie ervan?? Enne- wie doet ermee??

PS: het plan heb ik nog niet bij Peter neergelegd (niet geheel zonder reden hihi). Ik wil nog even blijven dromen…

En PS 2, tussenstand afvallen: 2,1 kilo. En 2100 gram klinkt ook heel goed 🙂